Moj put

Zabilježite Vama zanimljiva odredišta.

Ovaj dodatak Vam omogućuje da na jednostavan način spremite sva odredišta koja Vam se čine zanimljivima za obilazak na Vašem putu kroz Vinske ceste Požeško-slavonske županije.

MOJ PUT čuva sva Vaša odabrana odredišta sa svim kontakt podacima i mapom mjesta koja lako možete ispisati na pisaču, poslati na mail, podijeliti na društvenoj mreži ili spremiti na računalo u PDF formatu.

Kontakt
Marije Terezije 13 34551 Lipik

Tel./mob.: 034/440-700

Tel./mob.:

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju

Pakrac

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Lipik svoju višestoljetnu tradiciju zahvaljuje prije svega prirodnim ljekovitim pogodnostima područja u kojem je smješten Lipik, isto kao i svojim izvrsnim stručnjacima, koji znaju spojiti prirodne izvore i najbolja medicinska dostignuća u kombinaciju koja je velikom broju ljudi donijela ozdravljenje.

Ljekovita mineralna voda ima stalnu temperaturu izvorišta od 60°C,  po sastavu je mineralna, fluorna, natrijeva-hidrogenkarbonatna, kloridna, hiperterma, po čemu ima jake balneološke karakteristike. Osim što se koristi kao kupka, lipička voda se zbog svoje ljekovitosti uvelike upotrebljava i za piće.

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Lipik provodi se rehabilitacija neuroloških stanja i bolesti, reumatskih bolesti, posttraumatskih stanja, postoperativna rehabilitacija,  smetnje kontrole mokraćnog mjehura, te se provodi preventivno liječenje i prakticira zdravstveni turizam.

Lječilište Lipik sa svojim perivojem vrlo je cijenjeno, kako po uspješnom liječenju tako i kao destinacija za ugodan odmor još iz vremena Austro-Ugarske. Plan i koncepcija perivoja u Lipiku nose obilježja onovremenih srednje evropskih vrtova koji su se formirali uz rezidencijalne objekte i toplice. Lipički perivoj zaštićen je od 1965. godine kao “spomenik parkovne arhitekture”, jedan od najljepših u Hrvatskoj.

Pronađite nas na karti
Fotogalerija